Nå går startskuddet for første fabrikk med ny fangstteknologi

Zeg Power har inngått avtale med H2 Productions for etableringen av den første norske hydrogenfabrikken med CO2-fangst. Visjonen er at hydrogenproduksjonen skal vare like lenge som det norske oljeeventyret.

Etableringen av en av Norges første frittstående hydrogenfabrikker vil skje i Energiparken i regi av selskapet H2 Production. Her skal det tilbys såkalt blått hydrogen, fremstilt av naturgass og med en integrert renseteknologi som fanger CO2 og reduserer utslippene betydelig. Det norske teknologiselskapet Zeg Power har signert en avtale med H2 Production for leveranse av hydrogenanlegget.

Hydrogenproduksjonen i Energiparken kan utgjøre et viktig bidrag i å redusere utslipp, samt til å forlenge verdiskapning tilknyttet Norges gassressurser. Ambisjonen er å kunne være konkurransedyktig både mot både grønn og grå hydrogen, samt mot fossile drivstoff.

Les artikkelen publisert i Dagens Næringsliv: 

https://www.dn.no/teknologi/hydrogen/nel/zeg-power/hydrogen-kapplopet-na-gar-startskuddet-for-forste-fabrikk-med-ny-fangstteknologi/2-1-1000909

Andre nyheter